Muškarac preminuo ispred COVID ambulante u Srbiji, satima stajao na suncu

Prema izvješću srpskih medija, građane Pančeva jučer je ispred ulaza u ambulantu za prijem pacijenta s covidom-19 dočekao jeziv prizor – mrtva starija osoba u kolicima čije je tijelo bilo prekriveno plahtom.

Navodno je stariji muškarac preminuo čekajući u redu ispred ambulante, piše 013.info.

SNIMKA JE UZNEMIRUJUĆA

Prema svjedoku Đuri Vlajiću, koji je snimio ovaj događaj, starija osoba u kolicima bila je još oko 14:30 ispred ulaza u ambulantu, a nešto poslije 16 sati bila je mrtva i njeno tijelo prekriveno plahtom.

Satima na vrućini

“I dalje sam u šoku. Ovo nije humano. Kada sam prvi puta prošao, vidio sam ga kako čeka na red ispred ambulante i očigledno mu je bilo jako loše. Imao je masku na licu i bio je u slaboj hladovini. Kada sam prošao drugi put, oko sat i pol vremena kasnije, bio je na istom mjestu, ali na suncu i mrtav. I dalje je bio u kolicima, samo mu je tijelo bilo prekriveno bijelom plahtom”, kazao je Vlajić za 013.info.

“Rekao sam ljudima koji su se pojavili u zaštitnim odijelima da su čovjeka u takvom stanju ostavili na suncu. Kada su mi rekli da je preminuo, pitao sam ih što ga ne sklone, što ga drže ispred ambulante na suncu i 35 stupnjeva Celzijevih. Samo su mi odgovorili kako čekaju inspekciju. Pa kakva inspekcija? Ako smo ljudi, moramo brinuti o drugim ljudima – i o onome tko je preminuo i o ljudima koji prolaze ulicom”, ispričao je uznemireno Vlajić.

Prema portalu 013.info, covid ambulanta već se nekoliko mjeseci nalazi u zgradi u ulici Zmaj Jovinoj, a od nedavno je otvorena 24 sata na dan. Pacijenti koji dolaze na pregled čekaju u omanjem dvorištu, uz nekadašnju garažu Hitne pomoći, bez obzira na vremenske prilike, piše Index.

Komentari