Misteriozni monolit iz američke pustinje navodno je nestao: ‘Nestankom se bavi ured lokalnog šerifa’

screenshot

Misteriozni metalni monolit pronađen u udaljenoj pustinji na zapadu SAD-a, koji je potaknuo nacionalnu raspravu o tome kako je dospio onamo, navodno je nestao, rekle su vlasti u subotu.

Ured za upravljanje zemljom u Uti rekao je da je zaprimio “vjerodostojne izvještaje” o tome da je u petak navečer monolit uklonjen, no da se ne zna tko ga je uklonio.

Ured “nije uklonio strukturu koja se smatrala privatnim vlasništvom”, rečeno je u izvješću.

“Ne istražujemo prekršaje koji uključuju privatno vlasništvo te kojima se bavi ured lokalnog šerifa.”



Pilot uočio misteriozni monolit u divljini: Najčudnija stvar na koju sam naišao u svojoj karijeri, definitivno nije pao s neba

Bez indicija tko ga je tamo mogao smjestiti

Blještavu trostranu prizmu koja je virila 3,5 metara iz crvenog tla na jugu Ute 18. studenoga su zamijetili zbunjeni lokalni djelatnici dok su iz zraka prebrojavali ovce.

Nakon što su se spustili helikopterom članovi Odjela za javnu sigurnost u Uti pronašli su “metalni monolit zabijen u tlo, no bez očitih indicija tko ga je mogao tamo smjestiti.”

Vijesti o otkriću su brzo postale viralne, dok su mnogi primijetili da objekt nalikuje neobičnim izvanzemaljskim monolitima u SF klasiku Stanleyja Kubricka: Odiseja u svemiru.”

Iako su dužnosnici odbili otkriti lokaciju objekta iz straha da bi horde znatiželjnika nahrupile prema dalekoj divljini, neki istraživači su uspjeli pronaći monolit.

Oni su ocijenili da sliči avangardnom radu JohnaMcCrackena, američkog umjetnika koji je neko vrijeme živio u saveznoj državi Novi Meksiko, a koji u umro 2011. godine.

Komentari