Ministrica odlučila kupiti slatkiše za gotovo 15 milijuna kuna pa je primorali da podnese ostavku

Madagaskarska ministrica obrazovanja Rijasoa Andriamanana bila je primorana podnijeti ostavku nakon što je odbijen njezin plan o kupnji slatkiša za školarce u vrijednosti od 2,2 milijuna dolara.

Ministrica je pojasnila kako je smatrala da bi bilo dobro svakome učeniku dati po tri lizalice koje bi ublažile gorak okus biljnog napitka što ga uzimaju jer, navodno liječi koronavirus

Lokalni mediji pišu da je bila primorana otkazati narudžbu nakon što je predsjednik države Andry Rajoelina odbio njezin prijedlog, premda njegova vlada spomenuti napitak promovira kao lijek protiv covida- 19.

Neke afričke države i dalje uvoze sirup Covid-Organics, vjerujući da on pridonosi borbi protiv virusa, iako Svjetska zdravstvena organizacija izričito tvrdi da nema dokaza o tomu da taj biljni sirup liječi koronavirus.



Predsjednik Rajoelina odbacuje takve kritike jer smatra da je to dokaz snishodljivog stava Zapada prema Africi.

“Da je neka europska država otkrila ovaj lijek, bi li se toliko sumnjalo u njega? Mislim da ne bi”, rekao je za francuski kanal France 24.

I madagaskarska nacionalna Medicinska akademija izrazila je sumnju u učinkovitost napitka na bazi divljeg pelina uz objašnjenje da može potencijalno naškoditi zdravlju ljudi.

Na Madagaskaru, jednoj od najsiromašnijih država svijeta, do su danas zabilježena 1052 slučaja zaraze koronavirusom i devet smrtnih ishoda od posljedica bolesti.

Komentari