Merkel upozorava: Moramo provesti prave mjere s velikom ozbiljnošću. I neke države to čine, druge ne

Twitter

Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je u nedjelju od njemačkih saveznih država da se pridržavaju dogovorenog pooštravanja mjera u borbi protiv koronavirusu zbog porasta broja zaraženih.

Merkel je u nedjelju navečer rekla da neke države ne slijede tzv. ‘kočnicu u nuždi’, koju su države pristale pokrenuti nakon određenog broja infekcija.

“Moramo provesti prave mjere s velikom ozbiljnošću. I neke države to čine, druge ne”, rekla je Merkel u intervjuu koji je emitirala njemačka televizija ARD.

Pozvala je te države da preokrenu planove za otvaranje i provedbu mjera poput strožih ograničenja socijalnih kontakata, policijskog sata i zahtjeva za rad od kuće.



Njemačka doživljava ozbiljan treći val zaraze koju je pokrenuo britanski soj koronavirusa.

No, savezna vlada i 16 država u zemlji sve su više u sukobu oko toga kako to obuzdati. Naime, neke države u kojima je stopa zaraze niža odbijaju povratak u stroži “lockdown”.

Državni epidemiološki institut Robert Koch je u nedjelju zabilježio sedmodnevnu incidenciju od 129,7 što je osjetno više nego u petak kada je incidencije još iznosila 119,1.

Komentari