Merkel: Integracija se ne može provlačiti kroz sedam generacija

Glyn Lowe, Flickr

Pitanje migranata do temelja je podijelilo dosta država, a pogotovo Njemačku. S problemom neprihvaćanja migranata teško se nosi vlada te države, a danas im je potporu dala kancelarka Angela Merkel.

Merkel je u intervjuu rekla kako su svi dobrodošli u Njemačku: “Integracija se ne može provlačiti kroz sedam generacija i nikada ne završiti samo zato što se netko ne zove Erika ili Klaus”, rekla je Merkel u Berlinu.

“Pitanje je dokad se osoba koja nema njemačko ime mora integrirati prije nego što se potpuno integrira? Mislim da svakome treba pružiti priliku, dok ne dobije njemačko državljanstvo, da ga se smatra dijelom ove zemlje i ime pritom ne bi trebalo imati nikakvu ulogu”, dodala je.

Useljenici iz drugih kultura radili za Njemačku i tako pridonijeli njezinoj snazi. Na obljetnici su dodijeljene nagrade Njemačke zaklade za integraciju, uključujući hrvatskoj useljenici Anki Ljubek, majci poznatog njemačkog glumca Carla Ljubeka.



Merkel je došla u sukob s dobrim dijelom demokršćanske Unije CDU/CSU nakon što je 2015. dozvolila prihvat više od milijun izbjeglica, mahom iz Sirije i Iraka.

Komentari