Medved je pozvao birače da glasuju za HDZ BiH na izborima u Mostaru

Twitter

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji je i zamjenik predsjednika HDZ-a, pozvao je u petak birače da glasuju za HDZ BiH na lokalnim izborima u Mostaru i njihova vodećeg kandidata Marija Kordića, najavljujući nastavak potpore Hrvatske ovome gradu i braniteljima.

“Kao zamjenik predsjednika HDZ-a, a uoči održavanja ovih važnih izbora u Mostaru, želim pozvati građane Mostara najprije da izađu na izbore, ali isto tako pozvati ih da svoj glas daju kandidatima Hrvatske demokratske zajednice i našem dr. Mariju Kordiću“, rekao je Tomo Medved na konferenciji za novinare zajedno s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

Dodao je kako se dr. Kordić kao ravnatelj Doma zdravlja u Mostaru dokazao u jako izazovnome vremenu kao liječnik u uspješnoj borbi protiv koronavirusa.

Medved je najavio nastavak potpore Vlade RH projektima u Mostaru i diljem Bosne i Hercegovine.



“Vlada Republike Hrvatske će nastaviti na našem tragu na suradnji i potpori, kao što smo to činili i do sada. To su bolnica u Mostaru, Sveučilište, Memorijalni centar Domovinskoga rata”, dodao je Medved. Podsjetio je kako je Vlada RH u prvome valu pojave koronavirusa pomogla Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izvijestio je da je kako je na prekjučerašnjem sastanku, na kojemu je bio i čelnik SDA Bakir Izetbegović, uz posredovanje veleposlanika SAD-a u BiH Erica Gordona Nelsona i voditelja Izaslanstva Europske unije u BiH Johanna Sattlera, zaključeno da se svi birački listići broje u Mostaru kako bi se izbjegle špekulacije o izbornim manipulacijama.

“Pozvali smo njih, ali i OESS te Središnje izborno povjerenstvo (SIP), prema kojemu mi imamo otklon, da izborne aktivnosti budu u potpunosti izmještene u Mostar, kako bi se svi glasovi, bilo oni koji dolaze poštom ili preko mobilnih timova, brojali u Mostaru, kako bismo izbjegli bilo kakve špekulacije”, rekao je Čović.

Čelnik HDZ BiH pozvao je sve građane da, uz pridržavanje mjera protiv zaraze koronavirusom, u što većem broju iziđu na izbore za lokalna tijela vlasti, koji se nakon 12 godina trebaju održati 20. prosinca. Također je izrazio očekivanje da će HDZ BiH uspjeti ostvariti pobjedu i dobiti gradonačelnika.

On je potvrdio kako je dogovoren nastavak razgovora između vodeće hrvatske i bošnjačke stranke HDZ-a BiH i SDA o izmjenama Izbornog zakona kako bi se provele presude Ustavnoga suda i Suda za ljudska prava u Strasbourgu, nakon čega bi BiH mogla dobiti kandidacijski status za članstvo u EU sljedeće godine.

Komentari