Mafija ovih dana uvelike profitira od kaosa nastalog pandemijom. Ulagali su kompanije za čišćenje, dezinfekciju, pogrebna poduzeća….

flickr.com

Dok ostatak Italije snosi ogromnu ekonomsku štetu i broji umrle od korona virusa, talijanska mafija profitira.

Preko 10.000 ljudi umrlo je u posljednjih dva mjeseca od korona virusa u Italiji, što je dovelo do potpune karantene u zemlji kao i do ogromne ekonomske štete.

Jedina skupina koja uspijeva iz ove situacije profitirati i nesmetano provoditi svoj posao je talijanska mafija. Tzv. Cosa Nostra, sicilijanska mafija ovih dana uvelike profitira i zarađuje od novo nastale situacije, prenose 24 sata. Ovo je muzika za uši talijanskih kriminalnih organizacija koji se bogate metodama iznude i kamatarenjem.

Talijanski je autor Roberto Saviano za Repubblicu izjavio kako jedino mafija od cijele situacije može izaći bogatija.



“Pogledajte samo u što su ulagali posljednjih godina? Kompanije za čišćenje, dezinfekciju, transport, pogrebna poduzeća, distribucija hrane i ulja. Sve ono što nam je sada neophodno. Mafije znaju što trebamo, što ćemo trebati, te će nam to dati, ali pod svojim uvjetima. I upravo u tome je problem”, rekao je Saviano.

Giuseppe Pignatone, nekadašnji istražitelj talijanske mafije, istaknuo je kako će ova pandemija zasigurno otežati godinama razrađeni plan kojim se pokušalo uništiti sicilijansku mafiju. Također, nadodao je kako će uvelike smanjiti policijski nadzor mafije zbog cijele situacije s korona virusom, što će dovesti do procvata ilegalnih poslova.

Prava opasnost vreba iz zatvora

No prava opasnost događa se u talijanskim zatvorima. Zbog straha da će se u zatvoru zaraziti virusom, velik broj zatvorenika zatražio je raniji otpuštenje iz zatvora. Oni s lakšim optužbama otpušteni, što će zasigurno olakšati razvijanje organiziranih zločinačkih grupa.

Komentari