MADURO BIJESAN Njemački putnički brod potopio ratni brod venezuelanske mornarice

Venezuelanski ratni brod napao je njemački kruzer, udario u njega više puta i potopio se, piše CNN.

Incident se dogodio blizu Venezuele, ali u međunarodnim vodama gdje je kruzer pod nazivom RCGS Resolute bio na servisiranju tijekom redovnog održavanja. Do eskalacije je došlo kad je vojni brod venezuelanske ratne mornarice spazio kruzer te se odmah zaputio k njemu i naredio mu da promijeni smjer kretanja.

Prema navodima kruzerske kompanije iz Hamburga, mogli su se čuti pucnjevi iz oružja, a nedugo nakon toga uslijedio je bočni udarac venezuelanskog ratnog broda koji je bio namjeran.

Kruzer pretrpio manju štetu, ratna mornarica se potopila

“Brod oružane ratne mornarice pogodio je kruzer s bočne strane kako bi mu promijenio smjer kretanja, ali je naišao na posebnu oplatu namijenjenu za krstarenje kroz led. Kruzer je pretrpio manju štetu, ali je ostao u funkciji, dok je venezuelanska ratna mornarica pretrpjela ogromnu štetu i počela se potapati”, stoji u službenom priopćenju kompanije Columbia Cruise.Na kruzeru je bilo ukupno 32 člana posade, ali bez putnika.

Venezuelanska ratna mornarica potvrdila je da se ovaj incident dogodio, ali je ponudila drugačiju verziju događaja. Prema venezuelanskim vlastima, incident se dogodio u njihovim teritorijalnim vodama, blizu otoka La Tortuga. Iz kruzerske kompanije kažu da se isti dogodio u međunarodnim vodama, blizu Willemstada, u Curacau.

Maduro ovaj incident proglasio terorističkim činom

Ministar obrane u Venezueli ističe da je kruzer Resolute “možda prevozio plaćenike spremne da napadnu Venezuelu”.

Predsjednik Nicolas Maduro okarakterizirao je ovaj događaj kao “teroristički čin” i naredio detaljnu istragu. Misija spašavanja članova posade venezuelanske ratne mornarice uspješno je okončana. Svi članovi posade su spašeni, prenosi Index.hr.

Komentari