Mađarska se obrušila na Clooneyja jer je kritizirao Orbana

Twitter

Mađarska je u utorak kritizirala Georgea Clooneya zbog “ograničenog” poznavanja njezine povijesti i politike, nakon što je američki glumac opisao desničarskog premijera Viktora Orbana primjerom “mržnje i bijesa” u svijetu.

“Volimo glumca Georgea Clooneya… ali izgleda da je njegovo poznavanje povijesti i politike vrlo ograničeno”, napisao je mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto na Faceboooku.

Članovi mađarske vlade su ranije optužili glumca da je marioneta u rukama milijardera mađarskog podrijetla Georgea Sorosa, kojega Viktor Orban optužuje za urotu protiv njegove vlade preko nevladine organizacije koju financira, te za poticanje migracije.

“Soros koristi svaku priliku za napad na mađarsku vladu. Frustrira što postoje glumci koji vode Sorosevu bitku”, izjavio je Ors Farkas, glasnogovornik vlade.



Nekoliko medija sklonih Orbanu objavili su fotografiju Georgea Clooneya sa Sorosevim sinom Alexandrom.

Odgovarajući na kritike mađarske vlade, George Clooney je u utorak za stranicu 24.hu rekao da je “jednom sreo Georgea Sorosa na sastanku Ujedinjenih naroda o migrantskoj krizi na kojem je bio i američki predsjednik”.

“Upoznao sam i njegovog sina Alex u Davosu… dakle Orbanova propagandna mašina laže”, dodao je Clooney.

Komentari