Lukašenko svog sina Kolju odmalena sprema za novog diktatora

profimedia

Njegova životna priča nevjerojatna je. Imao je samo pet godina kada se počeo susretati s nekima od najznačajnijh svjetskih ldera. Bili su to pape, predsjednici, državnici i dužnosnici, a u plejadi likova koje je kao dječak susreo tu su Barack Obama, Hugo Chavez i Vladimir Putin.

Kada je imao sedam godina, tadašnji ruski predsjednik Dmitrij Medvedev poklonio mu je pištolj načinjen od čistog zlata.

Riječ je, naravno, o Nikolaju Lukašenku, najmlađem sinu ‘posljednjeg diktatora u Europi’, bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka. Plavokosi tinejdžer danas je strah i trepet Bjelorusije.

Automatska puška na ramenu

Mladost doživljava u najgorem razdoblju diktature svog oca, u kojem se Lukašenko suočava s krvavim i nasilnim prosvjedima protiv svog režima. Stotine tisuća prosvjednika u prijestolnici Minsku, ali i u drugim bjeloruskim gradovima, traže Lukašenkovu ostavku, no čini se kako to 15-godišnjem Nikolaju nimalo ne smeta.



Dapače, kako piše The Daily Beast, mladi je Lukašenko, poznat po nadimku Kolja, snimljen kako razjarenu rulju nadlijeće helikopterom, odjeven u taktičku uniformu bjeloruskih vojnih snaga, poput elitnih komandosa. Na drugoj sličici, koju je također objavio režim, Nikolaja se može vidjeti kako sjedi za stolom sa svojim ocem, s automatskom puškom na svom ramenu.

Njegov teško naoružani sin znak je da je taj mladić spreman braniti svoj život, ali i režim kojim već 26 godina čvrstom rukom vlada Aleksandar Lukašenko.

Diktator je ranije ovog mjeseca poručio prosvjednicima kako će ga morati ubiti ako žele da siđe sa vlasti. No, prizor njegova naoružanog maloljetnog sina mnogima je dao misliti. Realni zaključak je da i nakon Lukašenka postoji Lukašenko.

Lukašenko je u više navrata javno rekao kako će uvijek uzvratiti paljbu, makar i svojim posljednim metkom – rekao je Beastu bjeloruski poliitčar koji je odlučio zadržati anonimnost. Po njegovu mišljenju, Koljina pojava u medijima samo je još jedan dokaz da obitelj Lukašenko ‘nije kukavička’, već da će se za vlast boriti do posljednjeg trenutka, piše Poskok.info.

Komentari