Lukašenko: Amerikanci osjećaju da gube, a to ne žele. Žele biti na vrhu i vladati cijelim svijetom

Foto: AP/Guliver Image

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko upozorio je ukrajinske vlasti na posljedice koje bi izazvao eventualni napad na ruske gradove, javlja ruska novinska agencija Tass pozivajući se na agenciju BelTA.

“Ukrajinci, Zelenski traži oružje dugog dometa kako bi pogodili ruske gradove kao što su Kursk, Rostov, Orel, Belgorod i druge susjedne gradove. Ali jednom sam javno rekao da to ni pod kojim okolnostima ne smije biti učinjeno”, poručio je u petak Lukašenko iz Bobrujska, gdje se sastao sa zaposlenicima tvornice guma Belshina.

Prema Lukašenku, Rusija bi u tom slučaju upotrijebila potpuno novo oružje.

“I ono će biti upotrijebljeno protiv Kijeva, protiv onih koji donose te odluke. Zato su i dalje malo uplašeni. Ali nije do njih, sve ovisi o tome kako će ih Amerikanci tjerati u ovaj rat”, rekao je Lukašenko.Napomenuo je da je američki predsjednik Joe Biden obećao Ukrajini 1,5 milijardi dolara mjesečno.

“Zašto? Za rat. Dakle, to je tek početak. Oni, moćnici ovoga svijeta, imaju puno posla – da ponovno podijele svijet. Amerikanci osjećaju da gube, ali ne žele izgubiti, jer je to njihovo bogatstvo. Oni žele biti na vrhu i vladati cijelim svijetom”, naglasio je bjeloruski predsjednik, prenosi N1.

 

Komentari