LOŠE VIJESTI IZ SUSJEDSTVA U BiH zabilježeno je čak 218 novooboljelih osoba. I u Sloveniji skok u broju oboljelih

Samo u posljednja 24 sata zabilježeno je čak 218 novooboljelih osoba, od čega 115 u Federaciji BiH te 103 u Republici Srpskoj.

Najveći je to broj novooboljelih od koronavirusa od početka pandemije.

Kako piše Avaz.ba, u RS je zaraženo 58 muškaraca i 45 žena, među kojima je 19 mlađe dobi, 76 srednje te osmero starije životne dobi.

I u Sloveniji skok u broju oboljelih

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 1.456 ljudi i potvrđeno 30 novih zaraza, skoro dvostruko više nego prethodni dan, kad ih je bilo 16.



U Sloveniji hospitalizirano šest osoba, nijedna od njih ne treba intenzivno liječenje, a novi smrtnih žrtava zbog Covida-19 nije bilo pa broj umrlih ostaje 111.
Novopotvrđenih 30 slučajeva najveći je dnevni broj zaraza u zadnja dva i pol mjeseca.

Za razliku situacije s početka epidemije koja je proglašena sredinom ožujka, sada među novozaraženima prevladavaju mlađi ljudi i više je muškaraca nego žena.

Prema podacima ministarstva zdravstva među 30 novozaraženih čak ih je 18 u dobi do 44 godina, među njima i 4-godišnje dijete, 5 u dobnoj skupini od 45 do 54 godine starosti, troje u skupini od 55 do 64 godine, dvojica starih od 65 do 74 godine, te jedan stariji od 75 godina.

Jedan od klastera koronavirusa je u Mariboru, gdje se broj zaraženih zdravstvenih djelatnika u tamošnjoj bolnici, na urgentnom odjelu, povećao s 8 na 11.

U Vojvodini ponovno raste broj zaraženih

Koronavirus proširio se među dužnosnicima i zaposlenicima vlade i skupštine Vojvodine, javljaju novosadski mediji, navodeći kako su među zaraženima dva pokrajinska tajnika.

U pokrajinskoj vladi priopćili su da ima zaraženih dužnosnika no kako, prenosi N1, nisu željeli priopćiti njihova imena, dodajući da su svi njihovi kontakti u obveznoj samoizolaciji.

Pozitivnih na koronavirus ima i u skupštini Vojvodine, potvrdio je predsjednik Istvan Pasztor.

“U odnosu na dvoje zaposlenih u skupštini Autonomne pokrajine (AP) Vojvodine koji su pozitivno testirani na koronavirus, kao i njihove kontakte, poduzete su sve obvezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mjere za postupanje u takvim situacijama“, naveo je i priopćenju Pasztor, i dodao da rad u toj instituciji nije prekinut.

Prema epidemiološkim podacima, Novi Sad je trenutačno najugroženiji grad u Vojvodini, jer svakog dana ima 20 do 30 novooboljelih od covida-19.

Radi se uglavnom o mlađim osobama s lakšom kliničkom slikom ili koji uopće nemaju simptome, prenose mediji.

„Epidemiološka situacija u Novom Sadu je nestabilna, ali je pod kontrolom u smislu praćenja i adekvatnog pružanja zdravstvene pomoći i njege svima kojima je potrebna“, izjavio je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Naglasio je da „u ovom trenutku nema potrebe za proglašavanjem izvanrednoga stanja u Novom Sadu što ne znači da će tako ostati u narednih 7 do 10 dana“.

U Kliničkom centru Vojvodine trenutačno se liječi 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od koronavirusa, što je devet više nego u četvrtak, prenio je portal 021.rs“.

Ukupno u Srbiji je u posljednja 24 sata zaraženo 309 ljudi.

Komentari