London zatražio od gradskih klubova medicinsko osoblje i opremu

Gradonačelnik Londona Sadiq Khan zatražio je od vodećih gradskih klubova da ustupe svoje medicinsko osoblje i opremu u borbi protiv pandemije koronavirusa.

“Mnogi su već ponudili podršku i pomažu svojim lokalnim zajednicama. Zahvalan sam na pozitivnom odgovoru koji smo dobili”, naveo je Khan u pismu koje je objavio Daily Mail.

Khan je pisane zahtjeve poslao u Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, West Ham, Fulham, QPR, Charlton, Brentford i Millwall.

Gradonačelnik je zatražio pomoć u medicinskom osoblju, opremu koja se koristi u brojnim terenskim bolnicama, pokretne ugostiteljske objekte, te grijače hrane i hladnjake.



Totenhem nije dobio zahtjev jer već surađuje s gradskim vlastima.

Spursi su ponudili svoj novi, milijardu eura vrijedan stadion kako bi pomogao u borbi protiv pandemije koronavirusa, dok se podzemne garaže već koriste kao skladište.

Humanitarne organizacije Felix Project, FareShare i City Harvest, tri najveća distributera viška hrane u Londonu, osnovali su London Food Alliance kako bi se osiguralo da najugroženiji ljudi u glavnom gradu ne ostanu gladni tijekom trenutne krize. Upravo stadion Tottenham služi kao jedan od dva centra za skladište hrane.

‘Kao klub uvijek smo bili jasni u svojoj opredjeljenosti široj zajednici, a nikad to nije bilo važnije nego što je to sada,” poručio je predsjednik Spursa Daniel Levy.

Komentari