LJEVIČARI SU SVUGDJE ISTI Viralni TikTok najbolje je objasnio politiku Sandersa

Flickr

Memeovi s likom Bernieja Sandersa aktualni su već tjednima, no jedan korisnik TikToka najbolje je sažeo politiku veterana Demokratske stranke.

Naime, autor videa mami političara novcem, što je referenca na Sandersov program. On inače zagovara preraspodjelu bogatstva tvrdeći da nije pravedno da jedan posto bogatih zarađuje više od ostalih 99 posto zajedno. Zbog toga ga kritičari optužuju da je komunist.

Osim toga, u pozadini svira Internacionala, najpoznatija radnička pjesma i himna revolucionarnog socijalizma. Bernie sebe opisuje kao “demokratskog socijalista”, a budući da većina Amerikanaca socijalizam i dan-danas ne vidi u pozitivnom svjetlu, zaista je hrabro zasnivati politički program na takvom temelju.

Na kraju viralnog videa papirnati Sanders izgovara rečenicu koju ste dosad nebrojeno puta vidjeli na memeovima: “Još jednom vas molim za financijsku potporu”.



TikTok je izazvao pravu pomutnju na društvenim mrežama s milijun pregleda i gotovo 50.000 dijeljenja.

Podrška na društvenim mrežama

Kako Sandersov rejting raste u anketama, tako raste i njegova prisutnost na društvenim mrežama pa ste posljednjih nekoliko tjedana sigurno na svojem timelineu vidjeli Sandersa koji vas nešto “žica”.

Naime, političar je krajem prošle godine tvitao kratki video kojim poziva pristaše da doniraju novac za njegovu kampanju, a fanovi (ali i hejteri) dali su si oduška i od toga napravili pravi show na Twitteru i Instagramu. Bernieju to nije zasmetalo, dapače, prihvatio je šalu na svoj račun i podijelio sličan meme u posljednjem tjednu prikupljanja donacija, piše Net.hr.

Komentari