Liječnik otkrio u kakvom je stanju Joe Biden

Američki predsjednik Joe Biden, koji je u petak bio na liječničkom pregledu te podvrgnut kolonoskopiji, “spreman je za dužnost i sposoban izvršavati svoje dužnosti bez ikakvih prilagodbi”, naveo je njegov liječnik u pismu koje je objavila Bijela kuća.

Kevin O’Connor, liječnik američkog predsjednika, kazao je da je kolonoskopijom pronađen “polip benignog izgleda” koji je lagano odstranjen.

“Očekuje se da će histološka evaluacija biti dovršena početkom idućega tjedna. Predsjednik nikad nije ima rak debelog crijeva”, izvijestio je liječnik.

O’Connor je također rekao da je Biden pokazao povećanu učestalost i ozbiljnost “pročišćavanja grla” zbog refluksa, što je zahtijevalo detaljan pregled. Taj pregled nije otkrio tumore, čireve, rak ili druga ozbiljna stanja, naveo je liječnik.



Bidenov hod se također čini “osjetno tvrđim i manje fluidnim” nego u prošlosti, napisao je O’Connor. Pretraga je pokazala da se veći dio ukočenosti može pripisati trošenju kralježnice.

Joe Biden, koji u subotu slavi 79. rođendan, nastavio je obnašati svoje predsjedničke dužnosti u petak oko 17,35 sati po srednjoeuropskom vremenu nakon kratkog prebacivanja ovlasti na potpredsjednicu Kamalu Harris tijekom anestezije. Harris je tako postala prva ženu u povijesti SAD-a koja je imala predsjedničke ovlasti.

Biden je kao 78-godišnjak postao najstariji američki predsjednik u povijesti. Iako se još špekulira hoće li se ponovno kandidirati 2024., on govori da očekuje i drugi mandat, piše Direktno.hr.

Komentari