Lavrov stiže u Hrvatsku krajem travnja

flickr

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov stiže u Zagreb krajem travnja a Hrvatska u Rusiji vidi partnera s kojim treba razgovarati, izjavio je u subotu šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

Grlić Radman se s Lavrovom sastao u Muenchenu na marginama konferencije o sigurnosti.

Novinarima je kasnije rekao da su pripremali sastanak u Zagrebu i da su htjeli vidjeti što od njega očekuje jedna i druga strana.

“U interesu nam je vidjeti kako Rusija razmišlja. Stalo nam je do partnerskih odnosa”, rekao je šef diplomacije zemlje koja trenutno predsjeda EU-om.



Grlić Radman se sastao i sa slovenskim kolegom Mirom Cerarom no, kako je rekao, nisu imali vremena razgovarati o graničnom sporu koji odnose dviju država opterećuje još od vremena raspada bivše Jugoslavije.

Po Radmanovim riječima, razgovarali su o proširenju EU-a i o hrvatskom predsjedanju Unijom.

Slovenija ustraje na primjeni odluke međunarodne arbitraže koju Hrvatska ne priznaje i umjesto toga nudi bilateralne pregovore o granici.

Sud Europske unije u Luxembourgu se krajem siječnja proglasio nenadležnim za slovensku tužbu protiv Hrvatske zbog navodne povrede europskog prava uzrokovane neprovedbom arbitražne odluke..

Komentari