Lavrov odgodio posjet Zagrebu, dok u Srbiju ipak dolazi

flickr

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov ponovno odgodio posjet Zagrebu. To je  trebao biti prvi posjet nakon 15 godina, a bilo je planirano da se Lavrov susretne s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom, s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejem Plenkovićem.

“Pandemija korona virusa ponovno je odgodila posjet ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova koji je u Zagrebu trebao boraviti 26. i 27. listopada. Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova potvrđuju da je posjet odgođen zbog epidemioloških razloga.

Kako se doznaje iz diplomatskih izvora, iza ponovne odgode ne stoje ni politički niti diplomatski razlozi i posjet će se odviti kad se situacija smiri. Lavrov je već jednom odgodio posjet, u proljeće ove godine, no s velikim brojem zaraženih u obje države, odlučeno je da se ponovno odgodi.

View this post on Instagram

Ruski ministar vanjskih poslova Lavrov ponovno odgodio posjet Zagrebu ⠀ To je, inače, trebao biti prvi posjet nakon 15 godina, a bilo je planirano da se Lavrov susretne s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom, s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejem Plenkovićem. ⠀ Pandemija koronavirusa ponovno je odgodila posjet ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova koji je u Zagrebu trebao boraviti 26. i 27. listopada. Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova potvrđuju da je posjet odgođen zbog epidemioloških razloga. ⠀ Kako doznajemo iz diplomatskih izvora, iza ponovne odgode ne stoje ni politički niti diplomatski razlozi i posjet će se odviti kad se situacija smiri. Lavrov je već jednom odgodio posjet, u proljeće ove godine, no s velikim brojem zaraženih u obje države, odlučeno je da se ponovno odgodi. To je, inače, trebao biti prvi posjet nakon 15 godina, a bilo je planirano da se Lavrov susretne s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom, s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejem Plenkovićem. ⠀ Povod dolaska bilo je otvaranje nove zgrade veleposlanstva Ruske Federacije, a tijekom posjete Lavrov je trebao potpisati program kulturne suradnje i posljednji plan konzultacija između hrvatskog i ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

A post shared by Russian Embassy (@veleposlanstvo_rusije) on

To je, inače, trebao biti prvi posjet nakon 15 godina, a bilo je planirano da se Lavrov susretne s hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom, s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem te premijerom Andrejem Plenkovićem”, stoji u objavi Veleposlanstva Rusije u Hrvatskoj na službenom Instagram profilu, javlja Direktno.hr.

Komentari