Krivolovac osumnjičen za smrt četvero mladih iz Livna

poskok.info/ilustracija

Županijsko državno odvjetništvo Hercegbosanske županije zatražilo je u utorak određivanje jednomjesečnog zatvora krivolovcu koji je proteklog tjedna vozio terenac s ugašenim svjetlima kojim se sudario s vozilom u kojemu je usmrtio četvero 20-godišnjaka iz Livna.

Četrdesetjednogodišnji muškarac osumnjičen je da je vozilom Land Rover oko 23 sati u vrijeme zabrane kretanja zbog koronavirusa u mjestu Kovačić kod Livna udario u prednji dio vozila marke golf u kojemu je na licu mjesta poginulo dvoje mladih, a dvoje je preminulo u Županijskoj bolnici.

Hercegbosansko državno odvjetništvo tereti muškarca da nije pomogao ozlijeđenima do dolaska hitne medicinske pomoći nego je sakrio dvije lovačke puške i određenu količinu streljiva na njivi nedaleko od mjesta nesreće.

Osumnjičenom se također stavlja na teret da je u svojoj obiteljskoj kuću u mjestu Rujani u Livnu neovlašteno držao protutenkovski raketni bacač M-80- zvani “zolja”, dvije ručne bombe, 15 komada pištolja različitih modela i kalibara, lovački karabin, streljivo različitih vrsta i kalibara, ukupno oko 1200 komada i bajunete, čija nabavka građanima uopće nije dopuštena.



Uz sve to muškarac je izradio lažnu ispravu lovačke udruge iz Lištana kao potvrdu o kretanju za lovočuvara inicijala I. Š. koji je za vrijeme nesreće bio suvozač u automobilu.

Istraga u ovome slučaju je u tijeku, a Državno odvjetništvo upozorava kako bi eventualnim puštanjem na slobodu osumnjičeni mogao prikriti i uništiti tragove i dokaze.

Komentari