KORONAVIRUS UŠAO U DOM ZA STARIJE I U BIH Identificirano je 68 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim njegovateljicama

HINA

Broj osoba zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini do subote je iznosio 1239 a zabilježen je i prvi slučaj “proboja” zaraze u jednu ustanovu koja skrbi za starije osobe.

Ministar zdravstva Repeublike Srpske Alen Šeranić potvrdio je novinarima kako je zaraza virusom SARS-CoV-2 potvrđena kod dvije njegovateljice iz Doma umirovljenika u Banjoj Luci.

“Već sinoć poduzete su sve mjere higijensko-epidemiološke službe”, kazao je Šeranić pojašnjavajući kako je cijeli dom odmah dezinficiran.

Identificirano je 68 osoba koje su bile u kontaktu sa zaraženim njegovateljicama pa se sada čekaju rezultati testiranja.



Testiranjem je potvrđeno i kako je zaražen još jedan liječnik zaposlen na Kliničkom centru u Banjoj Luci.

Krivulja koja označava rast broja zaraženih u BiH i dalje je linearna s tim da se u ovom tjednu prosječno dnevno bilježi tridesetak novih slučajeva. Najveći skok krivulje zabilježen je 7. travnja kada je u jednom danu bilo 86 novih slučajeva. Do sada je provedeno više od 15 tisuća testiranja.

Do sada je u BiH od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 46 osoba a 339 su registrirane kao oporavljene od bolesti COVID-19.

Komentari