Kongres započinje istragu o Trumpovoj ‘ruskoj vezi’

Bijela kuća

Zastupnički dom američkog Kongresa istražuje je li predsjednik Donald Trump iznio laži u pismenom svjedočenju predanom posebnom izvjestitelju Robertu Muelleru, u sklopu zaključene istrage o utjecaju Rusije na predsjedničke izbore 2016., prenosi u ponedjeljak CNN.

Mueller je podnio izvještaj američkom državnom odvjetniku Williamu Barru u ožujku, nakon gotovo dvogodišnje istrage o navodnoj pomoći iz rusije tada predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu. U sklopu te pomoći spominje se hakiranje koje je dovelo do informacija o nepravilnosti u demokartskim predizborima, te i internetska propaganda i kontakti članova Trumpova izbornog stožera s Moskvom.

Bivši zamjenik šefa izbornog stožera Trumpove kampanje Rick Gates svjedočio je prošloga tjedna kako je Trumpov stožer želio biti u toku s objavljivanjem elektroničke pošte potencijalno štetne za demokratsku suparnicu Hillary Clinton.

Ta je izjava u koliziji s pismenom izjavom koju je Trump podnio Muelleru.



Clinton, demokratska kandidatkinja za Bijelu kuću, bila je suočena s kritikama nakon što je otkriveno da je svoju privatnu elektroničku poštu koristila u službene svrhe. a za neke je poruke kasnije utvrđeno da su sadržavale povjerljive informacije.

Komentari