Komšić prozvao hrvatskog šefa diplomacije: Grlić Radman je hrvatski Vulin

Željko Komšić Foto: Predsjedništvo BiH

Formalni hrvatski predstavnik i predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić nastavio je verbalna prepucavanja s hrvatskim dužnosnicima i hrvatskim političarima u BiH.

U intervjuu za Televiziju Federacije BiH (FTV) Komšić je komentirao poziv hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana da podnese ostavku ako ne vjeruje u konstitutivnost naroda u državi kojoj je na čelu.

“Grlić Radman je hrvatski Vulin. Ima tu poziciju u Hrvatskoj kao što Vulin ima kod Vučića i nije moje da dalje ulazim u komentare takvih gluposti”, kazao je Komšić.

Grlić Radman zmajera Komšiću i to što kao predsjedatelj Predsjedništva BiH nije posjetio niti jednu hrvatsku općinu u BiH te kako se nikada se nije nikada zapitao treba li pomoći, na što je Komšić odgovorio konstatacijom da će u hrvatske općine ići “kad ga tamo pozovu”.



Rekao je i kako će se nastaviti zalagati za koncept BiH kao građanske države iako je svjestan da to sada nije realno te dodao kako ne vjeruje da će uz sve sadašnje probleme doći do izmjena izbornog zakona do narednog izbornog ciklusa planiranog za listopad 2022. godine

Poručio je i kako će se, bude li uopće izbora, ponovo kandidirati za člana Predsjedništva BiH.

“Ako ovakva situacija bude hoću sigurno”, rekao je Komšić.

Komentari