Kod Sarajeva ubijen migrant, najavljeno zatvaranje dva migrantska centra kod Bihaća

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Jedan migrant ubijen je u ponedjeljak navečer u međusobnom obračunu na Ilidži nedaleko od Sarajeva, potvrdili su iz policije čije se jake snage nalaze na terenu, dok su vlasti najavile zatvaranje dva migrantska centra kod Bihaća.

Kako je priopćeno iz policije, do izgreda je došlo iza 19 sati kada se sukobila skupina migranata. Jedan je dobio ubodne ozljede opasne za život. Preminuo je nedugo nakon incidenta.
“Oko 19.10 sati na području Ilidže jedan migranat je zadobio povrede nanesene oštrim predmetom. Na mjesto događaja su izašli policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji liječnik je konstatirao smrt u 19.50 sati”, navodi se u priopćenju MUP-a Županije Sarajevo.

Pojasnili su da tužitelj vodi istragu na terenu. Jake policijske snage nalaze se na mjestu zločina a zatvorena je i jedna prometnica koja vodi prema Sarajevu.

Danas su i predstavnici vlasti Unsko-sanske županije zatražili zatvaranje dva migrantska centra kako bi se ova županija rasteretila od migranata koji su premašili brojku od 10.000. U županiji sa sjedištem u Bihaću česti su međusobni sukobi migranata, ali i napadi na lokalno stanovništvo. Vlasti su im, kako navode mediji u BiH nakon sastanka s ministrom sigurnosti BiH Selmom Cikotićem, obećale zatvoriti dva kolektivna centra, a migrante rasporediti po drugim područjima BiH.



Komentari