KOBNE POSLJEDICE Bračni par poslušao Trumpa: Muškarac preminuo, žena u kritičnom stanju

Stariji bračni par iz Arizone uzeo je preparat kojim su liječili svoje ribice nakon što su čuli predsjednika Donalda Trumpa da kemijski element u njemu pomaže u liječenju koronavirusa.

Muškarac je preminuo nakon što je popo “lijek” za koji je američki predsjednik javno tvrdio da liječi COVID-19. Supruga preminulog je u kritično, stanju. Riječ je o starijem bračnom paru, oboje su u 60-im godinama.

Trump je na press konferenciji izjavio da hidroksiklorokin ili klorokin, u kombinaciji s azitromicinom, pomaže u borbi s koronavirusom. Iako niti jedno od supružnika nije bilo pozitivno na koronavirus, bračni par je odlučio testirati kemikaliju, ali posljedice su stravične.

U roku od 30 minuta od uzimanja “lijeka” oboje su se otrovali i našli u kritičnom stanju te je intervenirala Hitna pomoć.

Dr. Daniel Brooks, voditelj Informativnog centra za lijekove i ozrove, upozorio je kako je riječ o “izuzetno neodgovornom postupku”.

“Nema magične pilule koja će nam omogućiti da prođemo kroz ovo”, dodao je.

“Samostalno liječenje nekontroliranim uzimanjem lijekova nije ispravan način u borbi s epidemijom. Ljudi su u panici i prave loše odluke iako se još nisu ni testirali. Morate slušati stručnjake”, zaključio je dr. Daniel Brooks za The New York Times.

Komentari