Knezović raskrinkao političke namjere Bakira Izetbegovića i oca mu Alije

Hrvati u BiH svoju energiju ne trebaju trošiti na pregovore sa SDA i Izetbegovićem nego na, smatra Knezović, lobiranje u SAD-u i Izraelu.

Bakir Izetbegović je izjavio kako ne želi postići dogovor s Čovićem oko izmjena Izbornog zakona u BiH.

Politički aktivist Marijan Knezović kaže za Bild.ba kako to, zapravo, znači da Izetbegović ne želi postići dogovor s Hrvatima kao takvima.

“Gospodin Izetbegović, ako ga za potrebe ove izjave tako možemo zvati, kaže kako uopće nema ambiciju s Draganom Čovićem postići dogovor oko izmjene Izbornog zakona. Ma nemoj?! Gospodinu Izetbegoviću, ili meni, se može sviđati ili ne sviđati to što je upravo gospodin Čović apsolutno legitiman predstavnik hrvatskog naroda u BiH. Stoga, kada Izetbegović kaže kako nema ambiciju postići dogovor s Draganom Čovićem, odnosno predstavnikom Hrvata, to de facto znači kako on nema želju postići dogovor s Hrvatima uopće”, rekao nam je Knezović.



Izetbegović se već bezbroj puta potvrdio kao destruktivac

Komentirajući političke odnose u BiH, Knezović poraznim ocjenjuje činjenicu da se “sarajevske kabadahije prema Hrvatima odnose s visoka”.

“Upravo to je slika i prilika njegove, ali i očeve (op.a. Alijine) politike proteklih desetljeća. Ono što je u cijeloj priči svakako problem jest činjenica da Dragan Čović degradiranja izborne volje hrvatskog naroda shvaća potpuno olako pa i dopušta da se prema njegovom narodu i njegovim političkim predstavnicima sarajevske kabadahije odnose s visoka. To je nedospustivo”, govori Knezović.

Hrvati u BiH svoju energiju ne trebaju trošiti na pregovore sa SDA i Izetbegovićem nego na, smatra Knezović, lobiranje u Sjedinjenim Državama i Izraelu.

“Izetbegović se već bezbroj puta potvrdio kao destruktivac, a ne kao političi pa čak ni ljudski sugovornik. Upravo zato od njega treba prestati očekivati ikakve pomake. Energiju koju kao nacija imamo i nosimo trebamo usmjeriti prema međunarodnim institucijama i državama – prije svega, prema SAD-u i Izraelu, koji su naši strateški saveznici – što vojni – što politički. Sve drugo, a to uključuje pregovore i s Izetbegovićem i s europskim birokratima i političarima, samo produbljuje problem neravnopravnosti Hrvata”, stava je ovaj politički aktivist.

To, kaže Knezović za Bild.ba, odgađa konačno rješenje.

“To odgađa konačno i konkretno rješenje koje bi hrvatskom narodu vratilo prava koje je izborila Hrvatska Republika Herceg Bosna pod veličanstvenim pokroviteljstvom Hrvatskog vijeća obrane”, zaključio je

Komentari