Kim Jong Un gura veliku izgradnju u područjima pogođenim tajfunom

kremlin

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un posjetio je gradilišta za nove domove koji su dio “grandioznog plana” obnove gradova pogođenih tajfunima i ljetnim poplavama, izvijestili su u četvrtak državni mediji.

To je najnoviji Kimov posjet pogođenim područjima zemlje nakon što je ovoga tjedna obećao izgraditi najmanje 25.000 domova u sljedećih pet godina, dok građani započinju 80-dnevnu kampanju za postizanje ekonomskih ciljeva.

Državne novine Rodong Sinmun objavile su Kimov obilazak novoizgrađenih stanova u istočnim područjima Grada Sinpho i Okruga Hongwon na naslovnoj stranici u četvrtak, pokazujući vođu kako se smiješi ispred redova kuća s crvenim krovovima i bijelim zidovima.

Kuće su gradili pripadnici vojske i vladajuće Korejske radničke stranke.



“Rekao je da su kuće gradili besprijekorno kao i profesionalni graditelji, napominjući s velikim zadovoljstvom da su te kuće kristal odanosti članova Stranke”, rekla je sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Sjevernu Koreju ovog su ljeta pogodile “katastrofalne meteorološke pojave” s obilnim kišama i tajfunima, donoseći drugu najveću količinu kiše u posljednjih 25 godina. Oluje su paralizirale prometni sustav i uništile tisuće kuća.

Komentari