(VIDEO) KAOS U CRNOJ GORI Budva pod opsadom: Policija okupirala centar, građani prosvjeduju zbog nasilnih uhićenja političara

Policija je blokirala sve ulaze u centar Budve nakon što su građani krenuli prosvjedovati protiv jutrošnjeg, kako pišu lokalni mediji, nasilnog uhićenja gradonačelnika Marka Carevića i predsjednika gradske skupštine Krste Radovića.

Nekoliko policijskih kombija sudjelovao je jutros u velikoj akciji uhićenja, a kordon policajaca okružio je zgradu. Mediji navode kako je u zgradu pokušala ući upravna inspekcija, što gradonačelnik nije dopustio. Nova.rs piše kako je Carević poručio da je u tijeku okupacija Budve.

“Ako upravna inspekcija dođe u radno vrijeme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države”, rekao je i prozvao tu inspekciju za prekoračenje ovlasti.

Carević i Radović policiju su dočekali ispred zgrade. Uhapšeni su i još neki dužnosnici, a među uhićenima su i sin te brat gradonačelnika.Političare je policija odvela na stražnji ulaz, ali su se već počeli revoltirani sakupljati građani, pišu Vijesti.me.

 

Navodno je policija upotrijebila i kemijska sredstva, a na zgradi općine porazbijana su stakla. Carević i Radović navodno su iz zatvora kasnije prebačeni u bolnicu jer su ozlijeđeni.

Prosvjednicima su se u međuvremenu pridružili i članovi Domokratskog fronta, Demokratske stranke te bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović.

On kaže da je nečuveno da policija koriste postupke koje podsjećaju na gušenje ljudi koljenom kao što su to američki policajci učinili Georgeu Floydu te da je nasilje državnih organa danas kulminiralo.

Komentari