Kanye nastavlja s biblijskom tematikom: Opera Nabukodonosor novo ostvarenje osebujnog umjetnika

David Shankbone

Američki reper Kanye West objavio je da svoj glazbeni repertoar proširuje na operu te će njegova iduća produkcija nositi naziv “Nabukodonosor”

Radi se o operi u kojoj će nastupiti gospel zbor “Sunday Service”, s kojim je pjevač ove godine izveo duhovne kršćanske napjeve.

Operu, koja će se izvesti u dvorani Hollywood Bowl u Los Angelesu 24. studenog, režira talijanska konceptualna umjetnica Vanessa Beecroft, nekadašnja Westova desna ruka koja je s njim radila na modnom brendu Yeezy, a karte za produkciju su u prodaji od ponedjeljka.

Nadahnuće za naziv opere Kanye je pronašao u babilonskome kralju Nabukodonosoru II., s kojim se nedavno usporedio u jednom intervjuu, spomenuvši da je i drevni kralj poput njega patio od bipolarnog poremećaja.



“Nabukodonosoru je dijagnosticiran bipolarni poremećaj, što ga nije omelo u tomu da ostane kralj”, rekao je za Apple Music američki reper, koji se nedavno proglasio “najvećim suvremenim umjetnikom”.

Neki smatraju da je povratak pjevača vjeri, o čemu svjedoče nova opera, ali i zadnji album “Isus je kralj”, duboko povezan s njegovom osobnom borbom s bipolarnoim poremećajem.

U Knjizi proroka Danijela opisuje se razdoblje u kojemu je babilonski kralj patio od noćnih mora i mentalnih problema.

Komentari