Kamala Harris o cjepivu: Trump nije vjerodostojan, ima povijest ignoriranja stručnjaka

AP Photo

Demokratska kandidatkinja za potpredsjednicu SAD-a Kamala Harris poručila je kako neće vjerovati samo predsjedniku Donaldu Trumpu kada su u pitanju moguća cjepiva protiv koronavirusa.

U odlomku iz intervjua koji je CNN emitirao u subotu, Kamala Harris je istaknula kako Donald Trump ima povijest “ignoriranja stručnog mišljenja o pandemiji koronavirusa” i da se brine kako bi se to moglo ponoviti u slučaju budućeg cjepiva.

“Ne bih vjerovala Donaldu Trumpu. Neću mu vjerovati na riječ,” rekla je Harris dodavši kako će u djelotvornost cjepiva vjerovati jedino ako to jamči netko vjerodostojan.

SAD ima najviše zaraženih na svijetu 6.4 milijuna, te najviše umrlih, 192.807.



Međutim, američki Institut za procjene u zdravstvu (IHME) sa Sveučilišta Washington objavio je u petak kako bi do kraja godine u SAD-u moglo umrijeti više od 400.000 ljudi.

Aktualni predsjednik je nedavno izložio mogućnost da cjepivo bude spremno uoči predsjedničkih izbora u SAD-u 3. studenoga. Međutim, dio stručnjak je sumnjičav oko te njegove najave.

Harris je za CNN sugerirala da bi Trump mogao iskoristiti cjepivo – bez obzira koliko neprovjereno – kako bi popravio svoj imidž.

“Gleda na izbore koji dolaze za manje od 60 dana i hvata se za sve što može,” rekla je.

U pisanoj izjavi, Bijela kuća je rekla kako sugestija Kamale Harris da politika utječe na odobravanje cjepiva “nije samo lažna već i opasnost za američku javnost”.

CNN je rekao kako će cjeloviti intervju s Harrisom biti emitiran u nedjelju.

Komentari