JOŠ JEDAN POTRES POGODIO ALBANIJU Raste broj žrtava

Još jedan potres pogodio je Albaniju. Poginulo je najmanje 18 osobe, među kojima ima i djece, a više od 600 je ozlijeđeno u dva potresa koji su u utorak ujutro pogodili gusto naseljen dio albanske obale i područje glavnog grada Tirane, javljaju agencije.

Novi potres zatresao je Albaniju u 18 sati i 19 minuta. Ovog puta magnituda je iznosila 4.7 po Richteru, a epicentar je bio 43 kilometra sjeverozapadno od Tirane. Osjetio se sve do Šibenika, a brojni s dubrovačkog područja su javili kako su osjetili jako podrhtavanje.

Mnogi su stanovnici ostali zarobljeni pod ruševinama pa su europske zemlje krenule slati pomoć.

Epicentar potresa prvog bio je između Drača i Tirane na deset kilometara dubine. Nakon tog snažnog potresa još je nekoliko potresa pogodilo Albaniju. Posljednji je bio u 7.10 sati jačine 5,4 po Richteru. Epicentar je bio u Jadranskom moru 27 kilometara od Drača.



Novi potres zatresao je Albaniju oko 13:15, bio je jačine 4,5 stupnjeva po Richteru, a dogodio se na dubini od deset kilometara, 32 kilometra sjevernozapadno od Tirane.

SNAŽAN POTRES U ALBANIJI Veći broj poginulih, više stotina ozlijeđenih, zgrade u ruševinama…

Hrvatska ponudila pomoć

Među zemljama koje su ponudile pomoć je Hrvatska koja je u popodnevnim satima, prema odluci Vlade, poslala dva helikoptera Hrvatske vojske u Albaniju i specijalizirani tim za spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a.

Grčka šalje dvije spasilačke ekipe u kojima je 41 vatrogasac.

Pomoć također šalju Bugarska i Turska.

Potres koji je u utorak pogodio Tiranu i okolno područje najsnažniji je u proteklih nekoliko desetljeća.

Osjetio se širom Balkana i u južnoj talijanskoj regiji Pugliji. Nekoliko sati kasnije potres magnitude 5,4 pogodio je Bosnu i Hercegovinu, s epicentrom 75 kilometara južno od Sarajeva. Zasad nema vijesti je li tko ozlijeđen.

Komentari