Johnson u slavljeničkom govoru: Više nema možda, napuštamo EU; Trump već najavljuje trgovinski sporazum

Screenshot

Američki predsjednik Donald Trump čestitao je na Twitteru Borisu Johnsonu na pobjedi na izborima. U tweetu je najavio sklapanje novog trgovinskog sporazuma nakon Brexita između Sjedinjenih Država i Ujedinjenog Kraljevstva, za koji kaže da će biti lukrativniji od  bilo kojeg sporazuma s EU.

“Čestitamo Borisu Johnsonu na velikoj POBJEDI! Velika Britanija i Sjedinjene Države moći će sada, nakon Brexita, ostvariti novi, veliki trgovinski sporazum. Taj posao može biti daleko unosniji od bilo kojeg drugog posla koji bi se mogao sklopiti s EU. Slavimo Borisa!”, napisao je Trump na Twitteru.

U svom pobjedničkom govoru Jonhson je rekao kako je sada jasno da je Brexit volja većine britanskog naroda i potvrdio je konačan Brexit 31. siječnja.

“Neću vas razočarati, radit ću dan i noć kako bi opravdao vašu podršku. Jer mi političari izgubili smo zadnje tri godine na razne pregovore i dogovore. Brexit će se dogoditi do 31. siječnja, nema ali, nema možda. Želimo izaći iz Europske unije i preuzeti kontrolu nad našim granicama, nad našim zakonima, nad našim migracijskim sustavom i sklopiti nove dogovore”, rekao je Johnson.

U govoru se osvrnuo i na NHS (Nacionalna zdravstvena služba), za koju kaže da je glavni prioritet buduće vlade.

“Dovest ćemo nove medicinske sestre i tehničare, nove liječnike, izgraditi nove bolnice. Radit ćemo na svim prioritetima za koje ste glasali, poput ulaganja u školstvo, ulaganja u znanost, u policiju. Glasali ste za to da ova zemlja postane ugljično neutralna. I to ćemo napraviti. Za sve ove stvari dali ste svoj glas i naša je sveta obaveza ispoštovati vaše želje i vaše povjerenje”, rekao je jutros Boris Johnson u svom govoru.

Komentari