Johnson smirio euforiju: Vrlo je važno da si ne dopustimo izvlačenje preuranjenih zaključaka iz dobrih brojki

Twitter

Jučer smo pisali kako je u Velikoj Britaniji zadnjih dana vrlo dobra epidemiološka situacija, ali danas je njihov premijer Boris Johnson smirio euforiju te poručio kako nema opuštanja.

Johnson je izjavio kako je svjestan dobre situacije, ali kako se to brzo može promijeniti:“Zamijetio sam naravno da šest dana imamo bolje brojeve, ali vrlo je, vrlo važno da si ne dopustimo da izvučemo preuranjene zaključke iz toga. Ljudi moraju ostati vrlo oprezni i to ostaje vladin pristup”.

Podsjetimo, Boris Johnson je 19. srpnja u Engleskoj ukinuo gotovo sve restrikcije vezane uz pandemiju koronavirusa kako bi se ubrzao ekonomski oporavak, a taj dan je nazvan “Danom slobode”

Iako je Velika Britanija u zadnje vrijeme u odličnoj epidemiološkoj situaciji, stanje prije toga je bil vrlo loše što dokazuje činjenica da je Britanija ukupno sedma na svijetu po broju umrlih.



Johnson vjeruje da jednu od najvećih ekonomija u Europi može ponovo pokrenuti punim pogonom zbog vrlo velike procijepljenosti stanovništva, a njegova odluka predstavlja novo poglavlje u globalnom odgovoru na koronavirus.

87 posto britanske odrasle populacije dobilo je barem jednu dozu cjepiva, a više od 68 posto dvije, ali Johnson u javnosti nastupa vrlo oprezno kako nebi došlo do ponovnog pogoršanja brojki

Komentari