Johnson ‘bezrezervno osuđuje’ Trumpa: Potpuno je pogriješio kada je poticao ljude na opsadu Kapitola

conservatives.com

Britanski premijer Boris Johnson u četvrtak je “bezrezervno osudio” stajalište američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog poticanja nasilja koje su počinili njegovi pristaše na Kapitolu, sjedištu američkog Kongresa.

“Oštro osuđujem poticanje ljudi na sramotno ponašanje poput onoga na Kapitolu”, izjavio je Boris Johnson na konferenciji za novinare.

“Cijelog mog života, Amerika predstavlja važne stvari: ideju slobode i ideju demokracije”, izjavio je britanski čelnik koji je u dobrim odnosima s republikanskim milijarderom i također pobornikom brexita.

On je ocijenio da je Donald Trump “potpuno pogriješio kada je poticao ljude na opsadu Kapitola i neprestano sumnjao u rezultat slobodnih i pravednih izbora”.



Boris Johnson je rekao da je “oduševljen” što je američki Kongres u četvrtak potvrdio izbor demokrata Joea Bidena sljedećim predsjednikom Sjedinjenih Država i tako omogućio “prevagu” demokracije.

Suočen s nasiljem, Donald Trump je kratko u srijedu u video snimci pozvao prosvjednike da se vrate kući ali je ponovio, opet bez dokaza, da su izbori “ukradeni”.

U kratkom priopćenju obvezao se na “uredan” prijenos vlasti i ponovio svoje potpuno neslaganje s rezultatom izbora.

Komentari