JE LI OTVARANJE GRANICA PAMETAN POTEZ? Novih 109 zaraženih i četvero preminulih u BiH u posljednja 24 sata

Foto: Danijel Soldo / CROPIX

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini je od posljedica koronavirusa preminuo muškarac iz Tuzle, srednje životne dobi, a broj žrtava od početka pandemije u ovoj zemlji porastao je na 140.

U poslednja 24 sata u BiH je registrirano još 109 osoba zaraženih koronavirusom.

Od početka pandemije u BiH su oboljele 4.434 osobe.

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 775 uzoraka, od kojih je 69 pozitivnih na koronavirus.



Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Kantonu Sarajevo i Kantonu 10.

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata testirano 327 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 40 osoba.

Radi se o 22 muške i 13 ženskih osoba, od kojih je osam mlađe, 29 srednje i tri osobe starije životne dobi, priopćeno je iz Instituta za javno zdravstvo RS, a prenosi N1.

Među novooboljelima, osam osoba je iz Rogatice, sedam iz Ljubinja, šest iz Banjaluke, tri iz Gradiške, po dvije iz Bijeljine, Kotor Varoši, Teslića, Vlasenice i Prijedora i po jedna iz Dervente, Doboja, Foče, Gacka, Trebinja i Zvornika.

Komentari