Izrael srušio zgradu sa sjedištima novinskih agencija: Iza njih se skriva Hamas

Vlasnik zgrade unaprijed bio obaviješten da slijedi izraelski napad, a zgrada je bila evakuirana. Osim ureda medijskih kuća u zgradi su bili i brojni stanovi.

Izraelsko-palestinski sukob nastavlja se bez ikakvih naznaka jenjavanja u subotu, na dan Nakbe, masovnog progona Palestinaca pri osnutku države Izrael 1948., a nade se polažu u posredovanje Egipta, UN-a i Sjedinjenih Država čiji je predstavnik doputovao u Izrael.

Dvanaesterokatnica u Gazi s uredima medijskih kuća, katarske televizije Al-Jazeere i novinskih agencija Associated Press te France Presse srušena je u subotu izraelskim projektilima, objavio je svjedok agencije Reuters.

 



Izvjestitelj Reutersa rekao je da je vlasnik zgrade unaprijed bio obaviješten da slijedi izraelski napad, a zgrada je bila evakuirana. Osim ureda medijskih kuća u zgradi su bili i brojni stanovi.

“Nakon upozorenja da se civili evakuiraju, zrakoplovi IDF-a su pogodili višekatnicu s vojnom opremom Hamasa. U zgradi su se nalazili uredi civilnih medija, iza kojih se Hamas skriva i koristi ih kao ljudski štit’, stoji u objavi Izraelskih obrambenih snaga, objavilo je izraelsko ministarstvo obrane.

 

Komentari