Izlaze odvratni detalji iz suđenja Harveyu Weinsteinu. Žrtvi je rekao ‘tako su se probile Salma Hayek i Charlize Theron’

screenshot/youtube, cbs

Na suđenju Harveyju Weinsteinu, utjecajnom producentu u Hollywoodu optuženom za silovanje i spolno zlostavljanje dvije žene i dalje izlaze strašni detalji njegovih nedjela. Weinstein je zahtijevao od mlade glumice da ima trojac s njim, a prije toga rekao joj je da su se tako probile Salma Hayek i Charlize Theron.

Imali su to prilike čuti porotnici na suđenju holivudskom mogulu u srijedu. Dawn Dunning na sudu je rekla da je 67-godišnjeg predatora srela u hotelu u New Yorku, a tamo je pred nju postavio zahtjev kako bi joj karijera išla naprijed.

Seks za napredak i prilike – po tom je principu Weinstein (67) radio desetljećima. “Nikad nećeš uspjeti u ovom poslu! Tako industrija funkcionira”, ispričala je Dunning o Weinsteinovim riječima. Tvrdio je da su glumice tako dolazile do uspjeha i da je to sasvim normalno u filmskoj industriji, prenosi Gloria.

Djevojka je na to istrčala iz hotelske sobe i nikada više nije stupila s njim u kontakt.



Tarale Wulff također je svjedočila u slučaju protiv Weinsteina. Svjedočila je da ju je 2005. godine napao, a namamio tako što joj je rekao da će imati poslovni sastanak. Kada je došla na sastanak, Weinstein ju je uhvatio za ruke, bacio na krevet i rekao joj: “Ne brini, imao sam vazektomiju”, te je potom silovao.

Obje žene upoznale su Weinsteina ranih 2000-ih, dok su radile na Manhattanu kao konobarice i nadale se da će u Hollywoodu napraviti karijeru. Weinstein se izjasnio da se smatra nevinim. Tvrdi da nikada nije imao seksualni odnos bez pristanka.

Theron i Hayek inače su javno govorile o svojim uznemirujućim iskustvima s Weinsteinom. Theron je svjesna da je njezinim imenom pokušavao manipulirati nove žrtve, a Hayek ga je nazvala čudovištem.

Komentari