Izetbegović odbio poziv Pantovčaka: Neću se odazvati sve dok Milanović ne ispoštuje hijerarhiju u BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je u srijedu kako se neće sastati s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem sve dok se šef hrvatske države ne sastane sa svojim kolegama iz bosanskohercegovačkog državnog vrha.

“Neću se odazvati dok se ne ispoštuje hijerarhija u Bosni i Hercegovini. Prvo treba otići Predsjedništvo BiH ili predsjedatelj Predsjedništva ili doći gospodin Milanović ovdje pa ću se onda vrlo rado vidjeti s njim”, kazao je Bakir Izetbegović za televiziju N1 komentirajući prijepore oko susreta stranačkih čelnika iz BiH s najvišim hrvatskim dužnosnicima.

Izetbegović je ranije oštro kritizirao Milanovićev poziv članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku za posjet Zagrebu te susret kojega je on prošlog tjedna tamo imao i s hrvatskim predsjednikom kao i premijerom Andrejom Plenkovićem.

Čelnik najveće bošnjačke stranke ipak je prihvatio Plenkovićev poziv da i sam dođe u Zagreb u ponedjeljak i tamo sudjeluje u razgovorima na kojima je bio i čelnik HDZ BiH Dragan Čović.



Predsjednik Milanović nakon toga je ipak kazao kako je dobro što je Izetbegović odlučio doći u Zagreb.

“Ako će ono što sam ja potaknuo prije dva tjedna pomoći da se riješi ovaj bijedan status Hrvata u Bosni i Hercegovini, odlično! Ja se mogu potpuno maknuti iz slike. A ako će ovo biti još samo jedno poziranje, nije dobro“, kazao je Milanović tim povodom.

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine čine predsjedavajući Šefik Džaferović te Milorad Dodik i Željko Komšić.

Komentari