Istraga eksplozije u Nashvilleu potvrdila neočekivani rasplet. U pitanju je bilo samoubojstvo?

Šezdesettrogišnjak za kojega se pretpostavlja da je na božićno jutro izazvao eksploziju kampera u Nasvhilleu, poginuo je u toj eksploziji, koja je uzrokovala štetu na više od 40 poslovnih prostora, priopćile su vlasti u nedjelju.

Forenzičari FBI-a usporedili su uzorke DNA pronađene na mjestu eksplozije s uzorcima Anthonyja Q. Warnera, čiji su dom u obližnjem mjestu Antiochu u subotu ujutro pretražili savezni agenti.

“Zaključili smo da je Anthony Warner izazvao eksploziju te da je bio prisutan kada je bomba eksplodirala i pritom poginuo”, rekao je na konferenciji za novinare državni odvjetnik Donald Cochran.

Još je rano govoriti o motivima

Dužnosnici su rekli da je još prerano govoriti o motivima njegova čina.



Warnerov kamper, parkiran u središtu najvećega grada u državi Tennessee, eksplodirao je u petak u zoru nekoliko trenutaka nakon što su ga primijetili policajci, koji su došli zbog prijave pucnjave, te iz njega čuli glazbu i računalno generiranu poruku koja upozorava na bombu.

U eksploziji u središtu Nashvillea ranjene su tri osobe, oštećeno je nekoliko poslovnih prostora, uključujući i centar AT&T-a, zbog čega su došlo do poremećaja u pružanju mobilnih, internetskih i TV usluga diljem središnjeg Tennesseeja i dijelova još četiriju država.

Istražitelji su u subotu pretražili Warnerov dom i posjetili agenciju za promet nekretninama u Nashville u gdje je radio na računalima. Vlasnik agencije Steve Fridrich rekao je novinarima da je Warner u četiri ili pet godina približno jednom mjesečno dolazio u ured radi održavanja računala, sve do ovog mjeseca kada je agenciji poslao mail u kojemu ih bez dodatnih objašnjenja obavještava da više neće raditi za njih.

Postoji povezanost s AT&T-om?

Gradonačelnik Nashvillea John Cooper rekao je u nedjelju za CBS-ov program “Face the Nation” kako se čini da postoji povezanost između podmetnute bombe i zgrade AT&T-a.

Šteta nanesena centru te tvrtke bila je toliko velika da su radnici AT&T-a morali bušiti rupe kroz ruševine kako bi povezali generatore s ključnom opremom i ispumpali vodu iz podruma. Tvrtka je u nedjelju priopćila da je tijekom noći “ostvaren znatan napredak” te da sva četiri kata zgrade ponovno imaju struju.

Na konferenciji za novinare u nedjelju petero nashvilleskih policajaca koji su u petak bili na mjestu eksplozije prisjetili su se dramatičnih trenutaka koji su joj prethodili, dok su nastojali evakuirati kuće i zgrade i pozvati pirotehničare.

Komentari