ISPLATI SE IĆI U MIROVINU? Evo kolika će biti mirovina najmoćnije žene svijeta

Mirovina trenutno najmoćnije žene svijeta, njemačke kancelarke Angele Merkel iznosit će oko 15 tisuća eura! To su izračunali u njemačkoj udruzi poreznih obveznika.

Nakon parlamentarnih izbora u rujnu, kancelarka Merkel se sa 67 godina povlači iz političkog života.

Mirovina je izračunata na temelju plaća koje je primala kao zastupnica u saveznom parlamentu, savezna ministrica i kancelarka.

Kao svi bivši kancelari i predsjednici države, Angela Merkel će imati pravo na službeni ured.



Osim toga, država će joj plaćati tajnika ureda, dvoje asistenata, daktilografa i vozača.

Angela Merkel je bila kancelarka Njemačke od 2005., a 2018. se povukla s čelnog mjesta Kršćansko demokratske unije (CDU) i objavila da se neće natjecati za peti kancelarski mandat.

U srpnju je izjavila da se nakon odlaska s dužnosti planira dobro odmoriti i razmisliti što je to što je zapravo zanima jer za to, kako je rekla, nije imala vremena u 16 godina koliko je obnašala dužnost kancelarke.

“I onda ću možda pokušati nešto čitati, pa će mi se oči sklapati jer sam umorna, pa ću malo odspavati i zatim ću vidjeti”, naglasila je.

Dodala je da joj neće nedostajati vrijeme u kojem je stalno donosila odluke, iako će ta navika vjerojatno značiti da će joj se glavnom neprestance vrtjeti misli što sve mora učiniti.

“A onda ću se vrlo brzo sjetiti da to sada radi netko drugi. I mislim da će mi se to biti jako drago”, zaključila je uskoro bivša kancelarka Angela Merkel.

Komentari