Indijci u bolnici zbog misteriozne bolesti: Počeli su naglo povraćati, pogotovo djeca. Neki od njih su imali napadaje ili su se onesvijestili

Najmanje je jedna osoba umrla, a njih 227 je hospitalizirano zbog neidentificirane bolesti koja se pojavila u južnoj indijskoj državi Andhra Pradesh

Pacijenti su imali širok raspon simptoma: od mučnine, do napadaja i padanja u nesvijest, rekli su liječnici.

Dužnosnici još uvijek istražuju uzrok bolesti koja je tijekom vikenda zahvatila grad Eluru.

Ova se misteriozna bolest pojavila u jeku borbe s pandemijom koronavirusa, a Indija ima drugi najveći broj slučajeva u svijetu.



Andhra Pradesh je jedna od najpogođenijih indijskih država i ima više od 800.000 slučajeva koronavirusa.

No tijekom ovog vikenda covid-19 nije bio uzrok brojnih hospitalizacija.

Državna ministrica zdravstva Alla Kali Krishna Srinivas rekla je da su svi hospitalizirani pacijenti negativni na koronavirus.

“Ljudi koji su se razboljeli, pogotovo djeca, naglo su počeli povraćati, a prije toga su se žalili na pečenje očiju. Neki od njih su imali napadaje ili su se onesvijestili”, rekao je jedan liječnik iz bolnice u gradu Eluru.

Iz bolnice je otpušteno 70 osoba, a njih 157 još se uvijek liječi. Glavni ministar države, Jaganmohan Reddy, rekao je da su liječnički timovi poslani u Eluru kako bi istražili uzrok ove bolesti. Reddy će posjetiti Eluru kako bi sam razgovarao s pacijentima i njihovim obiteljima.

Liječnici kažu da uzorci krvi pacijenata nisu otkrili nikakvu virusnu infekciju.

“Isključili smo i zagađenje vode ili zraka kao uzrok ove bolesti. To je neka misteriozna bolest, samo će laboratorijske analize otkriti o čemu se zapravo radi”, dodaju.

Oporbena stranka Telugu Desam zatražila je istragu. Oni smatraju da je kontaminacija uzrok ove misteriozne bolesti, prenosi Jutarnji list.

Komentari