Indija postala četvrta najpogođenija zemlja Covidom-19

Ilustracija: Pixabay

Indija je pretekla Veliku Britaniju po broju zaraženih covidom-19 i postala četvrta najpogođenija zemlja novim koronavirusom, pokazuju podaci ministarstva zdravstva objavljeni u petak.

Prema tim podacima, Indija ima 295.772 zaražena.

Indija, koja je u postupku otvaranja nakon duže izolacije, zabilježila je eksponencijalni rast zaraze prošli tjedan. U četvrtak je izvijestila o rekordnih 9996 novozaraženih.

Zemlja u kojoj živi 1,3 milijarde ljudi ima relativno nisku stopu smrtnosti od Covida-19. Vlada je dosad priopćila da je umrlo 8498 ljudi.



India se po broju slučajeva nalazi iza Sjedinjenih Država, koje imaju više od dva milijuna zaraženih, i Brazila i Rusije.

Stručnjaci predviđaju da će broj slučajeva u Indiji znatno porasti idućih nekoliko mjeseci jer zemlja otvara vladine urede, tvrtke, vjerske lokacije i trgovačke centre.

Slučajevi zaraze sada su većinom koncentrirani u gradovima, ali velika migracija radnika u ruralna područja izaziva zabrinutost da bi moglo doći do širenja virusa na ta područja koja imaju lošu zdravstvenu infrastrukturu.

Komentari