Incident u Podgorici: Nepoznate osobe razvile su zastavu Srbije na ogradu hrvatskog veleposlanstva

Portal Analitika

Nepoznate osobe u srijedu kasno navečer razvile su zastavu Srbije na ogradi veleposlanstva Republike Hrvatske u Podgorici, prenijeli su crnogorski mediji u četvrtak.

Podgorički Portal Analitika prenosi da je takozvana “trobojka“ na kojoj piše “Tološi“, kako se zove dio Podgorice u kojem se nalazi veleposlanstvo Hrvatske, postavljena poslije 22 sata kada je na snazi policijski sat u glavnom gradu Crne Gore.

Na fotografiji koju je objavio taj portal vidi se kako dvije osobe učvršćuju zastavu na ogradu veleposlanstva, a treća taj čin fotografija.

O događaju je, prema medijima, obaviještena i policija, a za sada nema službenih reakcija na taj incident.

Trobojnica je u Crnoj Gori i simbol prosvjednih šetnji koje je nakon večernjih molitvi organizirala Srpska pravoslavna crkva tijekom cijele godine protiveći se zakonu o slobodi vjeroispovijesti za koji je tvrdila da je “paravan za oduzimanje crkvene imovine u Crnoj Gori“.

Na energiji tih prosvjeda kreirana je prosrpska koalicija “Za budućnost Crne Gore“, koju je predvodio sadašnji mandatar Zdravko Krivokapić i ona je s druge dvije oporbene koalicije “Mir je naša nacija“ –Alekse Bečića i “Crno na bijelo“ – Dritana Abazovića nakon 30 godina smijenila Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića s vlasti.

Odmah nakon izbora 30. kolovoza dogodili su se međunacionalni incidenti u Pljevljima, gdje su nekoliko dana ispisivani uvredljivi grafiti na kućama i objektima u tom gradu u kojima žive i rade Bošnjaci.

Komentari