Hrvatu Edimu Fejziću bošnjački SDA čestitao Božić, uslijedio obračun

Dopredsjednik Skupštine Bosansko-podrinjske županije Edim Fejzić, koji se izjašnjava kao Hrvat, uvrijedio se, te je nasrnuo na zastupnika bošnjačke SDA nakon što mu je čestitao Božić te je uzvratio tvrdnjom da se dokazao kao musliman.

Kako su u četvrtak izvijestili tiskani mediji u BiH zastupnik bošnjačke SDA Nijaz Musić je prosvjedovao jer je predsjednica županijske skupštine zakazala novu sjednicu za Božić, 25. prosinca.

Nakon toga je s govornice čestitao Božić svim Hrvatima katolicima, navodeći i samoga Fejzića koji je i zastupnik u klubu Hrvata Doma naroda Federacije BiH.
Završetak te sjednice zatim je obilježio verbalni, a umalo i fizički obračun između Fejzića i Musića.

 



“Naravno, imao sam potrebu čestitku uputiti i građanima katoličke vjeroispovijesti kao i jedinom kolegi u Skupštini županije”, rekao je Musić.

Sam Fejzić, koji se izjašnjava kao Hrvat, ustvrdio je da je musliman. “I to sam dokazao, jer da mene nije bilo Goražde bi palo 1994. godine”.

Fejzića je županijsko tužiteljstvo u Goraždu optužilo za kupovinu glasova zahvaljujući čemu je izabran u skupštinu Bosansko-podrinjske županje. Na temelju toga je izabran i u nacionalno koncipirani Dom Naroda Federacije BiH u kojemu predstavlja Hrvate.

Upravo je u apelaciji, koju je prihvatio Ustavni sud BiH, nekadašnji predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta BiH Božo Ljubić naveo primjer Bosansko-podrinjske županije gdje se zloporabi predstavljanje Hrvata. U toj županiji po posljednjem popisu žive 24 Hrvata, a taj narod u tamošnjoj skupštini predstavlja Edin Fejzić.

Komentari