Hrvatski novinar iz BiH ‘oprao’ Marina Čilića: Nije ti stalo do majorizacije Hrvata?

Ronald Gorsic / CROPIX

Novinar Hrvatskog medijskog servisa (HMS) iz BiH, Branimir Galić, na svom twitter profilu poslao je poruku Marinu Čiliću, poznatom tenisaču koji je rodom iz Međugorja (BiH).



“Jesi li možda imao potrebu svijetu ulazati na majorizaciju hrvatskog naroda u BiH, koji nemaju mogućnost izabrati legitimne političke predstavnike jer im većinski Bošnjaci to čine, ili ti samo nije stalo”, zapitao se Galić podijelivši tweet ponajboljeg svjetskog tenisača Novaka Đokovića koji je izrazio podršku crnogorskim Srbima koji prosvjeduju protiv Đukanovićevog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Inače, mnogi analitičari smatraju da Hrvati koji su iz BiH ne čine dovoljno na poboljšanju položaja hrvatskog naroda u toj zemlji, a jedna od tih zamjerki je upućena i samom Marinu Čiliću.

Podsjetimo, izborom Željka Komšića i nepravednim izbornim zakonom, Hrvatima u BiH se čini velika politička šteta od strane bošnjačkih političkih elita, a mnoge javne osobe koje bi mogle na to ukazati, uglavnom šute.

Nasuprot Čiliću, Novak Đoković podržao je prosvjede Srpske pravoslavne crkve (SPC) protiv zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim crnogorska vlada želi riješiti pitanje vlasništva nad vjerskim objektima u toj zemlji, a u njegovoj objavi stoji: “Pozdrav i podrška za bratski narod u Crnoj Gori.”

Komentari