Hrvatski narodni sabor BiH kreće u borbu protiv rušenja demokratske izborne volje

Ilustracija Foto: wiki

Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH upozorava na prijevare na lokalnim izborima u BiH. Ističu kako se najbrutalnija izborna manipulacija s naznakama teškog kaznenog djela trenutno  događa u Gornjem Vakufu/Uskoplju gdje se u trenutku ogromnog smanjivanja razlike između bošnjačkog i hrvatskog kandidata za načelničko mjesto naprasito prestalo brojati pridošle glasove poštom.

Dalje u priopćenju navode kako je Stranka demokratske akcije (SDA) u ovoj općini krenula sa slavljem dva dana prije službene potvrde od strane SIP-a BiH kada je razlika s prvotnih 846 glasova došla na svega 130, prenosi Dnevno.ba.

Dodaju kako se manipulacije događaju i u drugim općinama poput Srebrenika, Kalesije, Teslića. Pozivaju sve političke stranke i opcije, bez obzira na nacionalni predznak ili političku pripadnost, da snažno djeluju u borbi protiv svih neregularnosti ovog nelegalnog i nezakonskog tijela koje ruši demokratski poredak i izbornu volju stanovnika ove zemlje.

Poručuju kako će iskoristiti svaki pravni mehanizam i lijek u borbi protiv rušenja demokratske izborne volje u Bosni i Hercegovini. “Ovi lokalni izbori nisu ništa drugo nego probni balon ovakvog nelegalnog SIP-a BiH za procese Općih izbora 2022. godine kada, već sada, bošnjačka politika najavljuje rušenje konstitutivnosti hrvatskog naroda na svim razinama i izbacivanje legitimnih predstavnika našeg naroda”.



Komentari