HOROR U SUSJEDSTVU Majka iskrvarila prilikom porođaja, mrtva beba pronađena u lavoru u kuhinji

poskok.info/ilustracija

Obdukcija tijela preminule rodilje Z.Č. (26) iz Petrovca i njenog novorođenčeta koji su pronađeni mrtvi u stanu u Mrkonjić Gradu u BiH, pokazala je da se beba rodila u terminu te da je majka podlegla uslijed teškog porođajnog krvarenja. Beba je preminula zbog neadekvatnog zbrinjavanja.

Na njihovim tijelima nema tragova nasilja, a beba koja je rođena s urednom težinom i dužinom za terminski porod, podlegla je jer nije zbrinuta. Osim toga, pupkovina je bila samo otkinuta, ali ne i podvezana.

Preminuli su najvjerovatnije zbog komplikacija tijekom poroda u stanu gdje je nesretnica živjela kao podstanarka.

Iako su njeni poznanici tvrdili da je bila u sedmom mjesecu trudnoće, pa su sumnjali na prijevremeni porod, obdukcija je ipak pokazala da je porod bio u 9. mjesecu, odnosno, u terminu, prenose Vijesti.hr.



Ovaj šokantan slučaj otkriven je u nedjelju kada se nije javljala na mobitel pa su poznanici odlučili vidjeti što se dogodilo.

Po ulasku u njezin iznajmljeni stan zatečen je horor, jer je tijelo bebe, kojoj je bila presječena pupčana vrpca, pronađeno u kuhinji u lavoru, dok je rodilja nađena pored kreveta. Iza Z.Č. je ostala mala kćerka iz prvog braka, koja živi sa bakom i djedom u Grahovu.

Komentari