Hoće li i Milanović uskoro ovako? Trump u sat vremena objavio 17 ‘vrištećih’ tvitova

Bijela kuća

Američki predsjednik Donald Trump u vojnoj bolnici Walter Reed liječi se od covida-19. Nakon dva dana, zatrpao je Twitter objavama.

Jučer je odjednom nakratko izašao iz bolnice kako bi iz SUV-a, u povorci vozila, mahao svojim pristašama koji se okupljaju ispred bolnice.

To je izazvalo nove oštre kritike. Najžešća je ona civilnog liječnika koji radi i u bolnici Walter Reed Jamesa Phillipsa.

“Svaka osoba u automobilu tijekom te potpuno nepotrebne predsjedničke vožnje sada mora na 14 dana u karantenu”, napisao je na Twitteru James Phillips, liječnik i profesor hitne medicine na Sveučilištu George Washington. “Mogli bi se razboljeti. Mogli bi umrijeti. Zbog političke predstave.”



Glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere Trumpov izlazak iz bolnice opisao je kao “kratku vožnju u motoriziranoj povorci kako bi mahnuo pristašama” te je dodao da se Trump vrlo brzo vratio u bolnički apartman. Deere je istaknuo da su “poduzete prikladne mjere opreza” prije vožnje kako bi se zaštitili predsjednik i oni koji ga podupiru. “Potez je odobrio liječnički tim”, dodao je.

No to nije spriječilo brojne kritike da je Trump zbog jeftinih političkih bodova ugrozio zdravlje drugih ljudi.

Senator Brian Schatz, demokrat s Havaja, dodao je da “moli za zdravlje pripadnika tajne službe koji su bili u Trumpovoj pratnji: njima je jasno da je rizik dio njihova posla, samo što ne bi trebali biti dovedeni u situaciju da moraju razmišljati da im opasnost prijeti od osobe koju štite”. U drugom tvitu je napisao: “Covid parada.”

Trump je objavama prenosio izjave svojih poklonika:

Tvrdio je da njegov konkurent na izborima znači više poreze i sve ostale nevolje po burze:

I tako redom:

Komentari