Guverner Kalifornije naredio zatvaranje barova u Los Angelesu

Guverner Kalifornije Gavin Newsom naredio je zatvaranje barova u Los Angelesu i još šest okruga te države na američkom jugozapadu gdje je zabilježen porast broja oboljelih od novog koronavirusa.

“Zbog porasta broja oboljelih od covida-19, Kalifornija naređuje zatvaranje barova u Fresnu, Imperialu Kernu, Kingsu, Los Angelesu, San Joaquinu i Tulareu, napisao je na Twitteru demokratski guverner koji je 12. lipnja dozvolio njihovo otvaranje.

Guverner koji je brzo pokrenuo mjere ograničenja kretanja kako bi se usporilo širenje novog koronavirusa, dozvolio je otvaranje kalifornijskih barova klubova 12. lipnja, a konačne odluke je prepustio vlastima 58 okruga. Los Angeles, drugi najveći grad Sjedinjenih Država, otvorio je svoje barove 19. lipnja. Ali broj oboljelih je porastao za oko 30 posto prošlog tjedna.

‘Nisam naivan’

Guverner Newsom je ovog tjedna upozorio da se situacija mijenja. “Nisam naivan, ljudi se druže i to povećava širenje virusa”, rekao je.


Porast broja oboljelih se odnosi posebice na jug i zapad Sjedinjenih Država uz više oboljelih među mladima. Guverneri Teksasa i Floride su također bili prisiljeni narediti ponovno zatvaranje barova.

Na sjeveroistoku, koji je dugo bio epicentar pandemije, pada broj oboljelih.

Kalifornija je prva država koja je krajem ožujka uvela mjere ograničenja kretanja. S više od 2,5 milijuna potvrđenih slučajeva Sjedinjene Države su pandemijom najzahvaćenija zemlja na svijetu.

Komentari