Građani se uz skandiranje, zastave i pjesme okupljaju u Podgorici

N1

Građani su se počeli okupljati u centru Podgorice u Crnoj Gori na najavljenom javnom skupu, a kao organizatori najavljene su “crnogorske patriotske organizacije”. Početak je najavljen za 19 sati.

Prema navodima medija iz Crne Gore, iz drugih gradova je na skup krenulo između šest i sedam tisuća ljudi.

Uprava policije priopćila je da ne raspolažu saznanjima da bi na današnjem javnom okupljanju u Podgorici moglo doći do incidenata ili narušavanja javnog reda i mira, iako su neki od političara upozoravali na to.

“Sigurnost građana koji će prisustvovati ovom okupljanju, nije upitna, a policija će poduzeti sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti kako bi se svaki građanin osjećao sigurno.”



Reporterka N1 se nalazi na mjestu događaja odakle donosi snimke koje možete vidjeti, a koje svjedoče o trenutnoj atmosferi u Podgorici.

Uprava policije će osigurati stabilan javni red i mir i u skladu sa zakonskim propisima i ovlastima poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju očuvanja sigurnosti i osjećaja sigurnosti svakog građanina”, priopćeno je iz Uprave policije, prenose Vijesti.

Poziv za skup, koji će početi u 19 sati na središnjem podgoričkom Trgu nezavisnosti, pojavio se na društvenim mrežama prije nekoliko dana, a nakon prošlotjednih izbora i poraza Demokratske partije socijalista (DPS) na parlamentarnim izborima.

U pozivu se, ispod crnogorske zastave navodi, „Crna Gora te zove, nemaš izgovor“.

Komentari