Francuska je peta zemlja s više od 1000 mrtvih od koronavirusa

Pixabay

Francuska je u utorak postala peta zemlja s više od 1000 mrtvih u pandemiji Covida-19, a vlada je sugerirala da bi nacionalna karantena uvedena prošli tjedan mogla umjesto planiranih 15 dana trajati šest tjedana.

Ministar zdravstva Olivier Veran rekao je na brifingu da zasad ne može reći kad će zabrane i blokade biti ukinute. Ako vlada bude slijedila preporuke svog znanstvenog savjetodavnog vijeća, Francuska će ostati u karanteni do 28. travnja.

U izjavi vijeća, koje savjetuje predsjednika Emmanuela Macrona tijekom epidemiološke krize, navodi se da je karantena jedina stvarno učinkovita strategija u ovome trenutku i treba biti ‘striktno provedena’.

Premijer Edouard Philippe najavio je daljnje restrikcije u svakodnevnom životu, a ministar Veran je naglasio da će vlada poslušati savjet WHO-a i proširiti testiranja na koronavirus. Kako je objavljeno, Francuska bi dnevno mogla provoditi oko 10 tisuća testova.



U utorak je zabilježeno 240 novih smrtnih slučajeva od Covida-19, čime je ukupan broj mrtvih porastao na 1100. Francuska je tako postala peta zemlja u svijetu s više od 1000 mrtvih, nakon Kine, Italije, Irana i Španjolske.

Komentari