Fauci je nezadovoljan zbog upotrebe njegovih riječi u videospotu Trumpove kampanje: Izjave su izvučene iz konteksta

Twitter

Dr. Anthony Fauci, vodeći američki imunolog i specijalist za zarazne bolesti, izrazio je u nedjelju nezadovoljstvo pošto je u videospotu predsjedničke kampanje Donalda Trumpa o koronavirusu upotrijebljena njegova izjava.

“U gotovo pet desetljeća koliko radim u javnoj službi, nikada nisam javno podupro nijednoga predsjedničkog kandidata”, rekao je ugledni ravnatelj Instituta za zarazne bolesti u izjavi upućenoj CNN-u.

Videospot za kampanju koji traje 30 sekundi odraz je osobnog iskustva Donalda Trumpa s virusom i uključuje kratak odlomak iz intervjua s dr. Anthonyjem Faucijem u kojemu se sugerira da liječnik pohvalno govori o predsjednikovu odgovoru na pandemiju.

“Ne mogu zamisliti da bi (…) itko mogao učiniti nešto takvo”, rekao je.


“Izjave koje mi je, bez mojega odobrenja pripisao predizborni tim Republikanske stranke, izvučene su iz konteksta, odnosno iz mojeg komentara otprije nekoliko mjeseci, a odnosio se na napore što ih u borbu protiv covida ulažu savezne zdravstvene vlasti”, pojasnio je imunolog u izjavi za CNN.

Član “radne skupine” Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa, dr. Fauci, 79-godišnji stručnjak priznat u cijelome svijetu, morao je na suptilan način u više navrata preoblikovati riječi predsjednika Sjedinjenih Država i ispravljati njegove približno točne ili pogrešne izjave o potencijalnim cjepivima i načinima liječenja covida-19.

Komentari